logo zwart
fcad d cfa dbaff

Van jongs af geboeid door kraamzorg

Hallo, ik ben Adriana, 46 jaar en moeder van drie jongens die tweeëntwintig, twintig en zeventien jaar oud zijn. Ik ben geboren in Colombia en werd op mijn zesde geadopteerd door twee hele lieve Nederlandse ouders. Rond mijn achtste wist ik al dat ik later kraamverzorgende wilde worden

Ik heb het mavo goed doorlopen en stroomde daarna door naar het mbo. Daar volgde ik een driejarige opleiding tot verzorgende IG. Hoewel kraamzorg een onderdeel van het lessenpakket vormde, startte ik mijn loopbaan in de ouderen- en gehandicaptenzorg.

"Als ik wandel, luister ik heel intens. Plotseling zijn al mijn voorouders bij mij. ‘Wees stil’, zeggen ze. ‘Kijk en luister. Jij bent het resultaat van de liefde van duizenden’!”

Hoe ik als kraamverzorgende startte

Na mijn eerste zwangerschap besloot ik om thuis te blijven en voor mijn kind te zorgen. In de jaren die volgden, kwamen er nog twee lieve jongens bij. Pas vanaf mijn 30ste had ik de tijd en mogelijkheid om mezelf meer te ontplooien. Ik solliciteerde toen bij diverse kraambureaus. Dat is intussen zestien jaar geleden.

Ik ga nog elke dag met evenveel plezier naar het werk. Wat ik leuk vind, is om een gezin te leren kennen en in een korte tijd hun behoeften aan te voelen. Samen bepalen we welke zorg er nodig is en bijgestaan door een verlos- of lactatiedeskundige zetten we de stap naar een goed resultaat.

Cute,Newborn,Baby,Holding,Mother's,Hand

Een hart voor Stichting Babyspullen

Naast mijn werk heb ik verschillende hobby’s. Zo hou ik van lezen, muziek luisteren, dansen, foto’s maken, met mijn jongens op stap gaan en wandelen. Vooral dat laatste doe ik regelmatig. In 2016 en 2018 nam ik deel aan de Nijmeegse vierdaagse en liep ik die daadwerkelijk uit. Het hele jaar door wandel ik wanneer ik tijd heb. 

Beide keren liep ik niet alleen voor mijzelf, maar ook voor een goed doel dat goed bij mijn werk aansluit: Stichting Babyspullen. Die organisatie maakt pakketten van gedoneerde babyspullen en deelt die uit aan mensen die het financieel niet breed hebben. Zo kunnen zij hun kinderen van goede producten en uiteraard van een goede start voorzien.